Iets waar je vanuit huis altijd op uitkijkt, is de tuin. Het is dan ook belangrijk dat deze er onderhouden en mooi uitziet. Vind jij dat het weer eens tijd wordt om de tuin op te knappen? Het is vaak lastig om er meteen mee aan de slag te gaan. Dat komt natuurlijk omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Doe hieronder inspiratie op en ontdek wat je allemaal kunt doen met jouw tuin. 

Moestuin onderhouden

Een moestuin is een stuk grond waar iemand zelf groenten, kruiden of fruit verbouwt. Heb jij groene vingers? Of eet jij graag verse producten? Dan is een moestuin zeker iets voor jou. Naast dat een moestuin zorgt voor verse groenten, kruiden en fruit, is het ook nog eens een leuke bezigheid. Iedere dag kun je een kijkje nemen en zien hoe alles aan het groeien is. Wel kost een moestuin tijd. Je kunt de moestuin namelijk niet zomaar een aantal dagen onbeheerd achterlaten. Een leuk idee dus voor iemand die graag in de tuin bezig is en daar tijd voor wilt vrijmaken. 

Zithoek met een vuurkorf

In de zomer is het altijd fantastisch om buiten te zitten met een goed boek. Heerlijk genieten van de zon met iets fris om te drinken en in de avond is een barbecue ook altijd welkom. Houd jij van een zomerse, gezellige sfeer? Creëer dan een zithoekje met een vuurkorf erbij. De zithoek kan bestaan uit een mooie tuinbank met een of twee stoelen erbij. Kies natuurlijk wel leuke kussens. In de avond kan het flink afkoelen, maar dat betekent niet dat je niet buiten kunt zitten. Als je naast de kussens ook passende dekentjes aanschaft, is het al een stuk warmer. Ook is een vuurkorf een geweldig idee. Heerlijk warm en tegelijkertijd creëert het een gezellige sfeer. Een echte aanrader dus. 

Kunstgras leggen

Tenslotte is het een idee om een kunstgrasveldje te plaatsen in de tuin. Wanneer mensen kunstgras laten leggen, zijn hier verschillende redenen voor. Waar de een het als een mooie speelplek voor kinderen ziet, vindt de ander het fijn dat kunstgras makkelijk te onderhouden is. Hoe dan ook je kunt met kunstgras veel leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalveldje. Zo kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen. Je kunt er ook een zitzakkenhoek van maken waar iedereen lekker van relaxen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een eethoek te maken op het kunstgras. Plaats een tuinmeubelen set en geniet op zomerse avonden van het feit dat jij en je gezin buiten kunnen avondeten. Nieuwgierig geworden? Check dan Variofields.com.