Een hypotheek afsluiten kan een complex proces zijn, waarbij verschillende factoren een rol spelen. Naast de hoogte van je inkomen, speelt bijvoorbeeld ook de waarde van het huis dat je wilt kopen een belangrijke rol. Bij Univé kun je terecht voor hypotheekadvies op maat, waarbij ze je graag helpen om de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. In dit blog bespreken we de berekening hypotheek door Univé en de mogelijkheden voor het verhogen van een hypotheek voor een verbouwing.

Hoe berekent Univé jouw hypotheekmogelijkheden?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, zijn er verschillende factoren die meespelen bij de berekening van de hoogte van je maximale hypotheekbedrag. Zo kijkt Univé onder andere naar je inkomen, je arbeidsverleden en de waarde van het huis dat je wilt kopen. Ook wordt er gekeken naar eventuele schulden en verplichtingen, zoals alimentatie of leningen. Univé gebruikt deze informatie om een inschatting te maken van wat jij maandelijks aan hypotheeklasten kunt dragen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hypotheekvorm die het beste bij jouw situatie past. Zo kun je kiezen voor een annuïteitenhypotheek, waarbij je elke maand een vast bedrag betaalt, inclusief rente en aflossing. Een andere optie is de lineaire hypotheek, waarbij je elke maand een vast bedrag aan aflossing betaalt en de rente over de resterende schuld berekend wordt. Univé kan je helpen bij het kiezen van de hypotheekvorm die het beste bij jouw situatie past.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Wanneer je een verbouwing aan je huis wilt doen, kan het zijn dat je daar extra geld voor nodig hebt. In sommige gevallen is het mogelijk om je hypotheek te verhogen om deze verbouwing te financieren. Univé kan je hierbij helpen door te kijken naar de mogelijkheden binnen jouw persoonlijke situatie.

Bij hypotheek verhogen voor verbouwing, wordt er gekeken naar de waarde van je huis. Univé kijkt bijvoorbeeld naar de overwaarde van je huis en of deze overwaarde groot genoeg is om de verbouwing te financieren. Daarnaast wordt er gekeken naar je inkomen en eventuele andere verplichtingen, om te bepalen of je de extra hypotheeklasten kunt dragen. Ook wordt er gekeken naar de duurzaamheid van de verbouwing en of deze bijdraagt aan een hogere waarde van het huis.

Een hypotheek afsluiten is dus een complex proces waarbij verschillende factoren een rol spelen. Univé kan je helpen bij het berekenen van je hypotheekmogelijkheden en het kiezen van de hypotheekvorm die het beste bij jouw situatie past.