Ga jij een nieuwe vloer leggen en ben je op zoek naar de juiste nieuwe vloer voor jou? Dan ben je vast tot de ontdekking gekomen dat er een eindeloos aantal mogelijkheden is. Of je nu wil gaan voor een gietvloer, een vloer van laminaat of toch parket of kurk, het kan allemaal. In dit artikel lees je vijf redenen waarom een vloer van PVC zo populair is en waarom dit wellicht ook voor bij jou in huis een goede keuze is.

 

Wat is een PVC vloer? 

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Polyvinylchloride is een flexibele en stabiele kunststof. De kunststof werd door een Fransman die actief was in de natuurkunde ontdekt in de 19e eeuw. Na de tweede wereldoorlog werd PVC één van de meest gebruikte soorten kunstof ter wereld. PVC wordt niet alleen gebruikt als basis voor vloeren, maar ook in speelgoed, verpakkingen, textiel en kozijnen. 

 

Welke soorten PVC vloeren zijn er allemaal? 

Er zijn veel verschillende soorten PVC vloeren, die aansluiten op verschillende wensen en eisen. Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan past zelfklevend PVC, PVC laminaat of PVC met een klik-systeem het beste voor jou. Deze soorten PVC zijn gemakkelijk zelf te leggen, waardoor jij als doe-het-zelver zonder problemen jouw mooie vloer. Ga je de vloer laten leggen door een professional? Dan kun je kiezen voor vinyl of verlijmbare PVC tegels en/of stroken. 

 

De voordelen van het kiezen voor een PVC vloer

Aan het kiezen voor een PVC vloer zitten vele voordelen, hieronder worden de belangrijkste voordelen opgesomd.

  1. Je kunt kiezen uit tal van uiteenlopende dessins. De vloeren zijn amper te onderscheiden van vloeren van echt hout of echte tegels. 

  2. PVC-vloeren zijn warm en zacht. Je kunt dus heerlijk met je blote voeten over de vloer lopen, zonder koude voeten te krijgen. Ook als je houdt van extra warme voeten en graag vloerverwarming wil, is een vloer van PVC perfect geschikt voor jou.

  3. PVC vloeren zijn duurzaam: ze gaan een lange tijd mee en onderhoudsarm. Ook zullen er niet snel barsten of versplinteringen in de vloeren optreden. Is er toch een deel beschadigd? Dan kun je dit vaak verhelpen met een cleaner, of je kunt de specifieke strook even vervangen door een nieuwe strook. 

 

Waar kun je PVC vloeren het beste aanschaffen?

Wanneer je een PVC vloer gaat uitkiezen, is het goed om je alvast online te oriënteren. Voor een belangrijke aankoop als een vloer voor in je huis, is het echter wel zaak dat je ook fysiek het materiaal van jouw toekomstige vloer kunt zien en dat je de mogelijkheden bespreekt met een professional. Ben jij woonachtig in Eindhoven? Hier vind je deskundig advies over PVC vloeren Eindhoven.