Hoewel een complete badkamer make-over een duur en tijdrovend project kan zijn, zijn er enkele eenvoudige veranderingen die je kunt aanbrengen om je ruimte te updaten zonder de bank te verslaan. Met deze 15 tips geef je je badkamer in slechts een weekend een frisse nieuwe look.

Schoonmaken

Begin met het grondig schoonmaken van uw badkamer, inclusief het bad, de douche, de wastafel en het toilet. Dit zal je helpen een idee te krijgen van wat er moet gebeuren om je project te voltooien. Als je alles grondig hebt schoongemaakt, inventariseer dan wat er gerepareerd of vervangen moet worden. Als er gaten in de muren of scheuren in het tegelwerk zijn, is dit het moment om ze te repareren. Als je eenmaal een idee hebt van wat er moet gebeuren, zal het veel gemakkelijker zijn om je badkamerrenovatie te voltooien.

Ruim vervolgens alle rommel en oude producten op die u niet meer gebruikt.

Ervan uitgaande dat je tips wilt voor het opruimen van je badkamer: als je badkamer rommelig is, kan het moeilijk zijn om te vinden wat je nodig hebt wanneer je het nodig hebt. Bovendien kan een rommelige badkamer het 's ochtends erg lastig maken om je klaar te maken. Maar maak je geen zorgen – met een beetje tijd en moeite kun je de rommel opruimen en een mooie, functionele ruimte hebben die geschikt is voor je gezin. 

Meubels

Als je van plan bent uw badkamer een update te geven, is een van de eerste plaatsen om te beginnen met de meubels. Nieuwe handdoekbeugels, rekbeugels en kasttrekkers of knoppen kunnen een groot verschil maken in de algehele uitstraling van uw ruimte. En gelukkig zijn dit allemaal vrij gemakkelijke (en betaalbare) veranderingen om aan te brengen. Maar ook andere meubels, zoals een speciale wc fontein of een half vrijstaand bad kunnen wonderen doen voor de inrichting van de badkamer.

Decoratie

Bij sommige is de badkamer een van de minst favoriete kamers in huis. Maar het hoeft niet zo te zijn! Met een beetje moeite maak je van je badkamer een gezellige en uitnodigende ruimte. Voeg wat nieuwe decorartikelen toe, zoals vloerkleden/matten, seltzerflessen gevuld met planten of zelfs geurkaarsen. Dit zal helpen om de kamer een frisse uitstraling te geven en het meer uitnodigend te maken. 

Kleur

En wanneer je klaar bent om je badkamer een opknapbeurt te geven, is schilderen een geweldige manier om dat te doen. Een nieuwe verflaag kan de ruimte helderder en uitnodigender maken. Bovendien is het een relatief snel en eenvoudig project dat u zelf kunt doen. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan: Kies eerst de juiste verf. Als uw badkamer klein is, zullen lichte kleuren helpen om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken. Voor grotere badkamers of die met donkere armaturen, overweeg een donkerdere tint te gebruiken om drama en diepte toe te voegen.