Vind je het leuk om met je handen te werken? Ben je creatief met hout, maar heb je geen idee wat je precies kan maken? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een nieuwe klus op te pakken. Doe hier leuke inspiratie op!

Leuk voor kinderen en huisdieren

De meeste kinderen houden van klimmen en bewegen. En daar is een hoop voor te maken. Denk eens aan een heel klimparadijs in hun kamers met touwnetten, klimtouwen en verschillende trappetjes. Ook een boomhut of houten hok is geweldig vermaak voor kinderen, waarbij ze daarnaast een rustig plekje hebben om zichzelf even terug te trekken. Voor de kleinere kindjes is een ballenbak leuk. Of lage items waar ze overheen kunnen klimmen, het liefst met een zacht omhulsel eromheen. Ook voor katten is er genoeg te verzinnen. Zo kan je losse plankjes aan de muur plaatsen, die samen een trappetje vormen. Katten liggen graag hoog, zodat ze overzicht hebben en zich veilig voelen. Maar je kan natuurlijk ook een zelfgemaakte krabpaal maken. Hoe fantastisch is dat?!

Tuinprojecten

Ben je bijna net zo handig als een timmerman? Maak dan een mancave in de tuin of verleng je woonkamer met een heerlijke buitenruimte. Wanneer je op dreef bent, maak er dan meteen een geweldige buitenkeuken bij of een stoere bartafel. Een heerlijke loungebank staat erg mooi in de tuin. En wie droomt er nou niet van een eigen zwembad? Ben je wat minder handig, maar wil je graag wat uitproberen? Maak dan eerste een prieeltje of een pergola. Dat is heel leuk om planten overheen te laten groeien en het brengt meteen sfeer in de tuin. Een plantenbak is daarnaast ook een leuk startproject.

Hout, hout en nog eens hout

Kijk nog eens verder op internet voor inspiratie. Zo hebben sommige bouwmarkten DIY projecten op de website geplaatst, met bouwtekeningen erbij. Op Pinterest en Youtube staan ook heel veel leuke dingen. Heb je geen zin om naar een bouwmarkt te gaan om hout te kopen, wellicht wil je dan liever hout online kopen. Bijna alles is wel van hout te maken. Het is dan ook niet voor niets dat hout zo populair is. Wist je dat je ook een ondervloer van hout kan maken? Als je dat wil, dan kan je heel makkelijk online underlayment platen bestellen. Dit zijn lichtgewicht platen met meerdere op elkaar gelijmde fineerlagen. Deze zijn heel stevig en toepasbaar in droge én vochtige ruimtes. Wat wordt jouw volgende bouwproject?