Ga jij binnenkort je droom verwezenlijken en eindelijk je eigen restaurant openen? Van harte gefeliciteerd! Om je op weg te helpen met alles wat er in de aankomende periode op je pad komt, zijn in dit blog de beste tips verzameld zodat jij als beginnend restauranthouder een vliegende start kunt maken met je bedrijf. Lees je mee? 

Tip #1: Locatie is cruciaal

Bij het openen van een nieuw restaurant is er één cruciale factor die als geen ander je succes kan beïnvloeden: de locatie van je restaurant. Wanneer je een nieuw restaurant opent en mensen nog niet bekend zijn met je bedrijf, het menu en de kwaliteit en service die je hen te bieden hebt, is het van cruciaal belang dat mensen je gemakkelijk weten te vinden. Kies daarom bij voorkeur voor een locatie op een drukke plek waar veel mensen komen, of een locatie op een belangrijke looproute naar drukke plaatsen in de stad waar jij je restaurant gaat vestigen. 

Tip #2: Bespaar op de kosten van je meubilair

De inrichting van een restaurant brengt veel kosten met zich mee. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op deze kosten, zoals het aanschaffen van horeca meubilair of terrasmeubilair horeca bij speciale outlets voor horecabedrijven. Bij deze outlets kun je horeca meubilair van kwaliteit aanschaffen voor een gereduceerd tarief. Je kunt er zowel nieuw als tweedehands meubilair kopen. 

Tip #3: Zorg voor een goed kassasysteem

Als ondernemer is een sluitende administratie enorm belangrijk. Wist je dat er verschillende kassasystemen zijn die je helpen je administratie goed op orde te houden? Kies dan ook bij voorkeur voor een kassasysteem dat je gemakkelijk kunt integreren met je reguliere administratie. Zo bespaar je jezelf veel tijd en voorkom je fouten. Daarnaast is het aan te raden om een financieel adviseur en/of een accountant in te huren voor je financiële plannen en bijvoorbeeld hulp bij je belastingaangifte

Tip #4: Mond-op-mond-reclame is belangrijk, maar vergeet je eigen promotie niet 

Veel restauranteigenaren denken dat ze met hun heerlijke gerechten en dienstverlening van het hoogste niveau de zaak kunnen vullen. Als beginnend restauranthouder is dat helaas niet waar. Je hebt echt promotie nodig om je klantenbestand uit te breiden. Maak daarom flyers en posters, verspreid reclamedrukwerk en organiseer een openingsfeest met gratis gerechten, goodies of andere promotionele activiteiten. Dit is in eerste instantie een investering, maar zorgt wel voor de eerste naamsbekendheid onder de lokale doelgroep.