Ben je net verhuisd en wil je je balkon in gaan richten, of woon je al een tijdje in jouw huis maar kan je balkon wel een opknapper gebruiken? Hoe dan ook, je kunt het beste genieten van mooi weer als jouw balkon gezellig en mooi is ingericht. Dit doe je bijvoorbeeld met een leuke tafel, een fijne bank of stoel, mooie planten en/of bloemen, en natuurlijk verlichting om het gezellig te maken. In dit artikel lees je hoe je jouw balkon zo gezellig mogelijk kunt inrichten en zo volledig zomer proof maakt.

 

De basis: een goede tafel en mooie stoelen

Natuurlijk is het belangrijk dat jouw balkon gezelligheid uitstraalt. Je wil dan ook wellicht direct beginnen met het ophangen van lampjes, het plaatsen van planten, bloemen, et cetera. Maar, een goed ingericht balkon begint bij de basis. Zorg er dan ook voor dat je een fijne en comfortabele relax tuinstoel of twee op je balkon neerzet en dat je hier een tafel bij uitkiest die er goed bij past. Je kunt ook direct gaan voor een leuke balkonset, dan zijn deze onderdelen al perfect op elkaar afgestemd. 

 

Stap 2: Privacy

Wil je graag van wat privacy kunnen genieten op je balkon? Dan kun je wellicht kijken naar het ophangen van een gordijn en dit simpelweg ophangen op de juiste hoogte. Ook kun je, wanneer je wat meer plek hebt, kijken naar het plaatsen van een kamerscherm. 

 

Stap 3: De bloemen en planten

Hoe groter je balkon, hoe meer bloemen en planten je er op kwijt kunt. Heb je niet zoveel plek? Dan kun je overwegen om speciale balkonbakken aan de rand van jouw balkon te bevestigen. Zo kun je gemakkelijk bloemen en planten kwijt op je balkon, zonder dat je al te veel ruimte in moet leveren. Ook kun je hangende plantenbakken bevestigen aan het plafond, of een speciale plantenwand maken. 

 

Stap 4: Verlichting en decoratie

Nu je de meest praktische basis dingen geregeld hebt, kun je het gezellig gaan maken op jouw balkon. Zet daarom leuke theelichtjes en/of lantaarns neer op je balkon. Deze zijn goed bestand tegen de wind, zo voorkom je ongelukjes of kaarsen die steeds uit gaan. Ook een lampion die je aan de muur of het plafond kunt hangen, maakt jouw balkon al snel extra sfeervol. Ook kun je bij tal van zaken voor een zeer lage prijs leuke slingers met lichtjes ophalen, deze zijn vaak erg gemakkelijk op te hangen en brengen ook veel sfeer op jouw balkon.