Herken je dit: dat ene paar mooie schoenen wat wel in je kast staat, maar wat je liever niet draagt. De schoenen knellen, schuren en zorgen voor lelijke en pijnlijke blaren op je voeten. Dit is natuurlijk enorm zonde, want je hebt jouw schoenen niet gekocht om ze in de kast te laten verstoffen of ze alleen te dragen op ‘zitfeestjes’. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, lees je in dit artikel de beste tips zodat jij een volgende miskoop voorkomt en de perfecte sneakers vindt! 

 

Tip 1: Nieuwe schoenen passen? Doe dit pas aan het einde van je dag

Ga je de stad in om een nieuwe garderobe aan te schaffen? Zorg dan dat je het onderdeel schoenen bewaart voor het einde van de dag. Het is namelijk normaal dat je voeten dagelijks wat op gaan zwellen naar verloop van de dag. Daardoor zullen schoenen aan het einde van de dag dan ook strakker zitten, dan wanneer je ze ‘s ochtends vroeg aantrekt. Zorg er dus voor dat je het passen van een nieuw paar schoenen bewaart voor dit moment, dan weet je zeker dat ze de gehele dag lang comfortabel zitten. Ook wanneer je voeten wat opgezwollen zijn. Ga je online je schoenen aanschaffen? Bestel ze dan gewoon en wacht even tot het einde van de middag voordat je ze gaat passen. 

 

Tip 2: Kies voor kwaliteit

Er is een enorm groot aanbod als het gaat om sneakers. Of je nu in de winkel kijkt of online gaat shoppen, je hebt enorm veel keuze. Je kunt tal van schoenen vinden in allerlei materialen en uiteenlopende prijsklassen. Bij het kiezen voor het juiste paar schoenen blijft de basis echter het meest belangrijk: het kiezen voor schoenen van kwaliteit. Je wil dus dat je schoenen comfortabel zitten, maar stevigheid bieden en tegelijkertijd voldoende flexibel zijn. Een andere belangrijke factor is dat je schoenen voldoende ventileren, zodat je geen last krijgt van zwetende voeten die kunnen gaan stinken. Een voorbeeld van een kwaliteitsmerk op het gebied van schoenen wat aan deze eisen voldoet, is het merk Nubikk. Nubikk sneakers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer, die je voldoende stevigheid en flexibiliteit bieden. Ook biedt leer voldoende ventilatie voor je voeten, waarmee je die vervelende zweetvoeten kunt voorkomen. In de collectie van het merk Nubikk vind je toffe Nubikk sneakers heren en dames, maar het merk heeft ook andere soorten schoenen en laarzen.