Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en denk je aan een epoxy vloer? Dit kan zijn bij nieuwbouw, maar ook als het over renovatie gaat is dit een goede optie. Steeds meer mensen maken deze keuze, puur omdat het zo duurzaam is. Het zorgt voor erg veel voordelen en ook het onderhoud speelt daarin een grote rol. Je kunt de vloer namelijk eenvoudig schoonmaken en dat is bijvoorbeeld ideaal als je jonge kinderen hebt en huisdieren hebt. 

Voordelen epoxyhars

Een andere naam voor epoxyhars is polyepoxide. Dit wordt gezien als een soort kunststof die kan harden en kan zorgen voor een vast en stijf oppervlakte. Er kan dan een erg mooie vloer ontstaan. Als epoxyhars toe wordt gepast, dan is dat eenvoudig, het kan ook snel en het is niet vies. Het is namelijk vloeibare hars die dan aan wordt gebracht op de vloer. Het wordt dan verspreid met speciale instrumenten. Specialisten weten precies wat ze moeten doen en kunnen jou ook aangeven wat zij ermee doen als je daar meer over wil weten. Epoxyhars wordt gezien als een ondoordringbare coating, het kan dan ook in iedere omgeving van je woning gebruikt worden. Maar wat zijn de voordelen?

–        Het is erg duurzaam en ook erg stevig. De vloeren van epoxyhars staan echt bekend door hun duurzaamheid. 

–        Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Een glanzende afwerking wordt vaak gekozen en dan is dit ook een mooie optie. 

–        Je hebt de keuze uit diverse kleuren, prints en ontwerpen. Zo kun je je vloer dus ook decoreren.

–        Het is een vloer welke erg snel schoon is en goed onderhouden kan worden.

–        Daarnaast is het ook waterdicht (ideaal, vlekbestendig). 

Welke vloer kies jij?

Je bent op zoek naar een degelijke en duurzame vloer, maar je wil ook kwaliteit en toch wel de kleuren en afwerking die je in gedachten had. Gelukkig hoef je dan niet meer verder te zoeken want bij een epoxy vloer kun je echt alle kanten op. Daarom is het goed dat jij daar ook wat mee gaat doen en dan nagaat wat de kosten zijn. Het kan redelijk prijzig overkomen, maar het is wel een vloer die erg degelijk is en lange tijd meegaat. Het is dan ook de investering meer dan waard. Neem de tijd om na te gaan wat je graag wil en dan kun je zelf de keuze maken wat het voor jou wordt.