Kunnen horen is iets wat veel mensen zich voor lief nemen. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij de mensen die zonder bril kunnen leven. Wanneer het gewoon voor je is zal je het je niet altijd realiseren, maar vaak is het fijn om je te bedenken wat je allemaal wel kan doen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld steeds slechter horen. Wanneer het gehoor achteruitgaat kan dit een grote impact hebben op verschillende aspecten in het dagelijkse leven. Zo is de kans bijvoorbeeld groter dat je hierdoor minder goed alle sociale contacten kan onderhouden. Tevens is het misschien moeilijker om boodschappen te doen of simpelweg een film te kijken. Zo zijn er diverse zaken waardoor het lastig kan zijn om te leven met een minder gehoor. Gelukkig zijn er ook genoeg oplossingen voor de mensen die hier last van hebben. 

 

Audicien 

Zo is het mogelijk om door een audicien bekeken te worden. De audicien zal ervoor gaan zorgen dat je de nodige hulp zal krijgen om weer zo goed mogelijk te kunnen horen. Een audicien is gespecialiseerd in het zorgen voor de oren en wanneer het gehoor er bij jou dus op achteruitgaat is het aan te raden om een audicien in te schakelen. Vaak is het mogelijk om naar een audicien in de buurt te gaan. Echter, is dat niet voor iedereen altijd even makkelijk. Sommige mensen die hier hulp bij nodig hebben kunnen bijvoorbeeld niet zo makkelijk de deur uit gaan. Daarom is de audicien aan huis de beste optie voor hen. Op deze manier komt de audicien namelijk naar jouw huis toe. Hierdoor hoef je niet de deur uit te gaan en word je toch op een fijne manier geholpen door een audicien.

 

Gehoorapparaten 

Wanneer de audicien het nodig vindt kan je vervolgens een van de gehoorapparaten uitkiezen. Met een gehoorapparaat zal je weer op de juiste manier kunnen horen. Zo zal je dus ook weer goed mee kunnen doen in de maatschappij, doordat het apparaat ervoor zal zorgen dat je alles in ieder geval weer kan horen. Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten waaruit gekozen kan worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor het gehoorapparaat achter het oor. Dit apparaat hangt achter het oor en zendt het geluid vervolgens door naar de trommelvliezen. Ook zijn er tegenwoordig apparaten die in het geheel in het oor geplaatst kunnen worden. Deze zijn te besturen via een app om zo de instellingen van het apparaat te wijzigen.