Ik heb heel mijn leven zuinig geleefd. Dat is er met de paplepel ingegoten. Dat is altijd prima geweest, ik heb veel gespaard en kende daardoor ook niet echt geldzorgen. Maar de laatste tijd vraag ik me toch wel af wat ik met al dat spaargeld ga doen. Ik word wat ouder en zoals ze zeggen: je kunt het uiteindelijk niet meenemen. En dan is het toch best zonde: al dat geld dat je niet gebruikt hebt. Ik bedacht dat ik mezelf best wel eens wat luxe mocht gunnen en daarom besloot ik mijn huis eens van de nodige apparatuur te voorzien. Natuurlijk heb ik de gewone standaard apparatuur al wel staan, maar luxe dingen heb ik niet. Daar moest maar eens verandering in komen. Ik begon wel echt heel luxe met een espresso machine piston. Ik drink geen koffie, maar mijn vrienden wel en die gaven toch regelmatig aan dat ik geen bakkie kan zetten. Dat klopt vast wel want ik heb er geen verstand van. Nu doet de machine dat voor mij en opeens komen mijn vrienden nog vaker langs.

Wassen en drogen

Geloof het of niet, maar ik hing de was nog altijd op. Waanzin natuurlijk. Maar ja, ik hoef niet zo’n enorme wasdroger als single maar wat ik niet wist is dat je ook een kleine wasdroger hebt. Kijk, dat vond ik wel handig, die neemt ook niet zoveel ruimte in. Dus ook de kleine wasdroger is er gekomen. Ik moet zeggen dat ik toen wel een beetje de smaak te pakken had en ik ging vooral eens kijken naar keukenmachines en voordat ik het wist stond er ook een airfryer. Die zijn echt superhandig en je bakt er nog lekker in ook. En tenslotte koos ik voor de voor mij ultieme vorm van luxe: een vaatwasser. Die had ik tot nu toe alleen maar in mijn vakantiehuisjes. Nu ik hem eenmaal heb, kan ik niet meer zonder. Het is heerlijk om alles er gewoon in te zetten en alleen maar op een knopje te hoeven drukken.

Gemak dient de mens

Mijn huis is nu wel van alle gemakken voorzien en ik ben blij met mijn aankopen. Ik geniet van de kleine luxe dingetjes maar ook van de vrije tijd die het me oplevert. Ik heb meer tijd om heerlijk te netflixen. En nu mijn aankopen zijn gedaan, spaar ik weer rustig verder. Wie weet wat voor leuks ik later nog tegenkom.