Een woning huren

Als u op zoek bent naar een huurwoning is het belangrijk dat u bent ingeschreven als woningzoekende bij Woongaard. Zonder inschrijving kunt u niet reageren op ons aanbod huurwoningen. Als u eenmaal bent ingeschreven kunt u zoeken op Woongaard naar de huurwoning die past bij uw inkomen. Iedere dag vindt u een actueel aanbod op de site. Hierop staan niet alleen woningen van Woonservice Meander maar ook huurwoningen van 14 andere corporaties. Een huurwoning staat altijd 8 dagen op de website. U heeft voldoende tijd om te reageren.

Inschrijven
Inschrijven bij Woongaard kost u éénmalig 25 euro. Als u ingeschreven wilt blijven, dan betaalt u elk jaar 10 euro verlengingskosten. U geeft hiervoor een eenmalige machtiging bij uw inschrijving.

Uw inkomen en de huurprijs
Uw inkomen bepaalt of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, of u voorrang krijgt omdat uw inkomen laag is en of de huur van de woning niet te hoog is voor uw inkomen. Dit noemen we ook wel passend toewijzen. Om uw inkomen te toetsen is het daarom belangrijk dat u een actuele inkomensverklaring heeft. U kunt deze zelf online aanvragen bij de Belastingdienst. Doe dit op tijd! Wilt u  weten welke huurprijs bij uw inkomen past? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen over het aanbod huurwoningen of over het reageren op een huurwoning? Ga dan naar de pagina van Woongaard. Daar vindt u uitleg over de hele procedure van het zoeken van een woning.

Documenten

Aanhanger gratis huren?

Dat kan, als huurder van Woonservice Meander mag u gratis gebruik maken van een aanhanger. Wel vragen wij u om 75 EURO borg te betalen. U krijgt dit weer terug op het moment dat u de boedelbak weer terug brengt.

  1. Reserveren via: info@woonservicemeander.nl of 0183 50 87 88
  2. Ophalen: Autocentrum Werkendam - Biesboschhaven Zuid 17 in Werkendam ( 0183 501 1309)
  3. Kentekenplaat (WIT): het is bij wet verplicht om een geldige witte kentekenplaat te hebben bij gebruik van een aanhangwagen/ boedelbak. Denk er aan dat u deze meeneemt. U kunt dit ook bij Autocentrum Werkendam laten maken. U dient dit 2 werkdagen van te voren te bestellen.