Overlast melden

We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Er is onzekerheid en soms ook wel angst. Tegelijkertijd brengt deze tijd ook saamhorigheid. Conflicten worden even aan de kant gezet om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar, initiatieven ontstaan om onze kwetsbare medemens te helpen. Mooi om te zien dat we elkaar in echte crisis weten te vinden.

Maar soms lukt dat niet. Doordat we meer thuis zijn is er ook meer burenoverlast. We begrijpen dat dit juist nu extra vervelend kan zijn. Want men hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden en u kunt misschien nu ook wel minder verdragen van elkaar.

Het is belangrijk dat u dan altijd eerst zelf het gesprek aangaat. Vaak weet de veroorzaker zelf niet dat hij of zij overlast veroorzaakt en is het gemakkelijk op te lossen door met elkaar hierover te praten. Als u na meerdere gesprekken samen niet tot een oplossing komt, kunt u dat ons laten weten. Dat kunt u doen door het formulier Overlast melden hieronder in te vullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Gaat het om een conflict tussen u en de buren, om verschilt u van mening? Dan maken wij gebruik van de inzet van buurtbemiddeling. 

Buurtbemiddeling staat voor u klaar!

Buurtbemiddeling is ook in de coronatijd gewoon geopend voor een telefonisch adviesgesprek, om te overleggen wat u in uw situatie zou kunnen doen of als u uw verhaal kwijt wilt. Daar zijn ze voor!

Ze hebben 4 tips op een rij gezet, deze kunt u hier bekijken. U kunt contact opnemen met Buurtbemiddeling Altena via telefoonnummer 0162 - 748600

Wat is buurbemiddeling?
Buurtbemiddeling van Surplus is een initiatief van de drie gemeenten en woningcorporaties in het Land van Heusden en Altena sinds 1 januari 2018. Buurtbemiddeling is goed in te zetten op het moment dat u er zelf niet meer uitkomt met uw buren en u een overlastmelding doet bij Woonservice Meander. Wij schakelen vervolgens, met uw goedkeuren,  buurtbemiddeling in. Lees alles over de aanpak van buurtbemiddeling de folder van Surplus of bekijk het filmpje:

Documenten