Almkerk

Almkerk telt ruim 3.500 inwoners (het gehucht Uppel meegeteld) en heeft haar inwoners op alle gebieden iets te bieden. Er zijn drie basisscholen, een winkelcentrum, een aantal instellingen die een streekfunctie vervullen zoals verpleeghuis Altenahove, het Kringloopcentrum, golfpark 'Almkreek' en bioscoop Hollywoud. Daarnaast zijn er diverse sportverenigingen en zijn er de jaarlijkse Streekdagen met de grootste Truckpulling van Europa en een tractorpulling.

Verder een aantal monumentale gebouwen, boerderijen en woningen die gezichtsbepalend zijn, en het riviertje de Alm, waarlangs het goed wandelen is. Dit alles maakt Almkerk tot een aantrekkelijk dorp voor jong en oud.

Gemeente Altena

Altena ontstond op 1 januari 2019 door een fusie van drie Brabantse buurgemeenten in het Land van Heusden en Altena: Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het is een landelijke gemeente, dat omringd wordt door de Merwede, de Biesbosch, De Bergsche Maas en de Afgedamde Maas, en telt  20 dorpen en 1 stad. Kenmerkend zijn het open polderlandschap en de mooie kerkdorpen. Elke kern is Altena is uniek.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden