Inschrijven Woongaard

Inschrijven Woongaard

Gemakkelijk online zoeken naar een huurwoning

Op www.woongaard.com kunt u zich als woningzoekende inschrijven en reageren op het woningbezit  van één van de deelnemende corporaties.  In totaal zijn 16 corporaties aangesloten met woningbezit in vier regio’s: Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en Rivierenland. Naast het aanbod (sociale) huurwoningen, kunt u op de website ook terecht voor vrije sector woningen, koopwoningen, garages en parkeerplaatsen.

Inschrijven als woningzoekende
Wilt u zicht inschrijven als woningzoekende? Ga dan naar www.woongaard.com Inschrijven bij Woongaard kost 25 euro. Daarnaast betaalt u elk jaar 10 euro voor het verlengen van uw inschrijving. U kunt betalen door het afgeven van een doorlopende machtiging. Dit regelt u heel gemakkelijk online bij het inschrijven.

Maak kennis met Woongaard

  Veelgestelde vragen Woongaard

 • Hoe kan ik reageren op woningen als ik geen internet heb?

  Als u geen internet heeft, kunt u wellicht bij een bibliotheek of andere ontmoetingsplek op internet kijken. Maar u kunt ook naar Woonservice Meander of één van de andere corporaties komen. Zij helpen dan met het reageren op de woningen.

 • Ik heb geen e-mailadres, wat moet ik nu doen?

  Met het woonruimteverdeelsysteem Woongaard doen we zoveel mogelijk digitaal. Het is daarom belangrijk dat u een e-mailadres heeft. Heeft u zelf geen e-mailadres? Kijk dan of u gebruik kunt maken van het mailadres van familieleden, vrienden of kennissen.

 • Hoe lang blijven de aangeboden woning online?

  De woningen blijven acht dagen op de website staan. Als u één keer per week op de website kijkt is dat voldoende.

 • Wat is de slaagkans?

  De slaagkans informeert u als woningzoekende over uw kans om een bepaalde woning aangeboden te krijgen. Een hoge slagingskans betekent dat de kans groter is dat u deze woning krijgt aangeboden. Een lage slagingskans betekent dat de kans kleiner is dat de u deze woning krijgt aangeboden. Zo is het voor u meteen duidelijk of een kans hebt bij de gewenste woning. Ook wel of u eerste op de lijst bent (qua inschrijfduur).

 • Welke gemeenten zijn aangesloten bij Woongaard?

  Molenwaard, Zederik, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Leerdam, Werkendam, Woudrichem, Aalburg, Zaltbommel, Maasdriel, Lingewaal, Culemborg, Geldermalsen, Neerijen, Buren, Tiel, West Maas en Waal, Betuwe, Druten.