Nieuwe huurder bij Meander

Nieuwe huurder bij Meander

ik huur een woning bij Woonservice Meander

U heeft op een woning bij Woonservice Meander toegewezen gekregen en deze geaccepteerd. Gefeliciteerd en leuk dat u bij ons een woning huurt! Op deze pagina vertellen wij u meer over het huren bij Woonservice Meander.

Huurovereenkomst
In de aanbiedingsbrief die u heeft ontvangen staan de datum en het tijdstip vermeld waarop de huurovereenkomst ondertekend wordt. Als u de woning samen met iemand anders gaat huren, dan wordt de huurovereenkomst door u beiden ondertekend.

Woongaard
Als u de woning heeft geaccepteerd vervalt automatisch uw inschrijving bij Woongaard. Het is natuurlijk altijd mogelijk om u direct weer in te schrijven zodat u in de toekomst kans kan maken op een andere woning.

Betaling
De huurbetaling van uw nieuwe woning gaat in op de dag dat u de sleutel in ontvangst heeft genomen. Voor de betaling van de eerste huurtermijn ontvangt u een eerste huurrekening. Afhankelijk van de ingangsdatum van de huur, kan deze een deel van de maand of bijvoorbeeld anderhalve maand huur bedragen. De eerste termijn moet u altijd zelf overmaken, via een overschrijving op rekeningnummer NL53 INGB 0661 3591 31 ten name van Woonservice Meander. De volgende termijnen kunt u de huur per automatisch incasso, acceptgiro of op ons kantoor per pin betalen. Meer informatie over het betalen van de huur vindt u hier: Huur betalen.

Aanmelden nutsbedrijven
U meldt zich zelf aan bij de nutsbedrijven voor de oplevering van gas, water en licht. Het is belangrijk dat u dat binnen twee weken na ontvangst van de sleutel doet.

Verzekering
Het is verstandig om als huurder een inboedelverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering worden de roerende zaken in de woning verzekerd. U kunt hierbij denken aan het interieur, zoals stoelen, bed en gordijnen. Zorg ervoor dat u een goede schatting maakt van de waarde van uw bezit, zodat u voor het juiste bedrag verzekerd bent tegen o.a. brand, lekkage of een andere schade. Gaat u iets verbouwen, wijzigen of aanpassen in uw woning? Pas dan ook de inboedelverzekering hierop aan.

Meer vragen over verzekeren zoals bijvoorbeeld de opstalverzekering kunt u hieronder lezen bij de veel gestelde vragen.

  Veel gestelde vragen huren bij Meander

 • Verzekeren van een zelf aangebrachte voorziening in de woning?

  Heeft u als huurder zelf een nieuwe keuken geplaatst, of een nieuwe parketvloer gelegd die verlijmd is aan de ondervloer? Dan zijn dat aanpassingen die aard- en nagelvast aan de woning zijn bevestigd. Juridisch gezien gaat het eigendom over van de huurder naar de verhuurder. Omdat u er belang bij heeft om een eventuele beschadiging vergoed te krijgen is het verstandig om dit soort zelf aangebrachte voorzieningen onder te brengen in uw eigen inboedel verzekering. Uitsluitend in uitzonderlijke gevallen kan de verzekering van Woonservice Meander deze schade vergoeden.

 • Moet ik als huurder een opstalverzekering afsluiten?

  De woning die u huurt is eigendom van Woonservice Meander en wij hebben hiervoor een opstalverzekering afgesloten. Een opstalverzekering is een verzekering waarmee men schade aan de het huis kan afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag.

  Voorbeeld
  Er valt een boom op het dak van uw woning. Woonservice Meander zal de schade aan het dak laten repareren. De verzekeringsmaatschappij evrgoedt de schade aan Woonservice Meander