Overlast

Overlast

Wat is overlast?
Het is niet altijd makkelijk om vast te stellen wat overlast precies is. Overlast is afhankelijk van hoe een situatie wordt ervaren. Iemand die van muziek houdt, zal het bijvoorbeeld niet zo erg vinden dat zijn buurman de volumeknop wijd open zet. Wel wordt het vervelend wanneer deze persoon ’s nachts graag wil slapen en de muziek nog steeds (hard) aan staat bij de buurman.

Niet alleen geluidshinder, maar ook stank, on(aan)gepast gedrag of vervuiling in de buurt kunnen oorzaken zijn waarom mensen niet prettig wonen.

Wat kunt u zelf doen tegen overlast te voorkomen?

  • Zorg voor goede isolatie onder uw harde vloerbedekking
  • Heeft u harde vloerbedekking, loop in huis dan bijvoorbeeld op sokken of sloffen
  • Zorg dat u de geluidsboxen trillingvrij ophangt
  • Zorg voor rubber doppen onder de wasmachine
  • Heeft u een feestje? Informeer de buren hierover
  • Maak regelmatig een praatje met uw buurman of buurvrouw, een goede relatie met uw buren is fijn, en helpt om elkaar beter te begrijpen in geval van overlast
  • Zorg dat de beplanting in de tuin wordt bij gehouden

Heeft u overlast?
Ervaart u overlast van uw buren of iemand in de wijk? Dan kunt u het beste met diegene in gesprek gaan. Vaak weet de veroorzaker zelf niet dat hij of zij overlast veroorzaakt. Wanneer u er op een rustig moment met elkaar over praat, kan het probleem soms snel opgelost zijn.

Als praten niet helpt en u meerdere pogingen heeft gedaan om tot een oplossing te komen, laat het ons dan weten. Een overlastmelding geeft u door via het formulier overlastklachten.  Naar aanleiding van uw schriftelijke overlastklacht nemen wij contact met u en de overlastgever op om de situatie te bespreken.

Er zijn geen FAQ's om te weergeven