Buurtpreventie

Buurtpreventie

Samenwerkende gemeente; thema veiligheid

De drie gemeenten binnen het Land van Heusden en Altena en de betrokken corporaties waaronder Woonservice Meander werken op verschillende vlakken met elkaar samen.

éen van de onderwerpen is Veiligheid. Een belangrijk thema binnen veiligheid, waar Woonservice Meander zich voor inzet, is buurtpreventie.

Wat is buurtpreventie?
Heeft u behoefte aan verbetering in uw buurt en bent u bereid hieraan actief iets te doen, samen met buurtbewoners, uw gemeente en de politie? Dan is het voor u al bewoner mogelijk een buurtpreventieteam op te zetten.

Een buurtpreventieteam vormt de ogen en oren van een wijk en onderhoudt contact met de gemeente en de politie. Door de directe samenwerking worden verdachte situaties eerder gesignaleerd en kan er sneller actie worden ondernomen. Doel is het verlagen van criminaliteit en het verohogen van de veiligheid.

Meer informatie
Meer informatie over buurtpreventie binnen uw gemeente kunt u vinden via deze link
Of download de folder Buurtpreventie vanaf deze pagina.

Buurtpreventie team vormen?
Neem dan contact op met mevrouw Fiona Spit, projectleider Buurtpreventie namens de samenwerkende gemeenten. Dat kan per mail via f.spit@aalburg.nl of telefonisch via 0416-698760.